Flashback | Un moment inedit la Donington 2009

Participam pe circuitul pe care tatăl meu și-a rupt clavicula în 1994, dar o amintire de acolo ne aduce și astăzi zâmbetul pe buze.

BLOGFLASHBACKS

Bogdan Vrajitoru

8/26/20212 min read

1994: SuperSport600 

Puțini știu că tatăl meu, Octavian Vrăjitoru, a participat în 1994 la câteva etape de Campionat European de Supersport. La acel moment, nu exista Campionat Mondial de 600. Prin urmare, Campionatul European era clasă suport pentru WSBK. Ultima cursă la care a participat a fost Donington Park. Acolo, din cauză că nu a primit cauciucuri de ploaie, a fost nevoit să meargă cu cauciucuri de uscat, iar în șicană (The Esses) a făcut highside și și-a rupt clavicula.

2009: UEM Superstock600

În 2009, am participat alături de Mircea în Campionatul European Superstock600, clasă junior din cadrul WSBK, iar una dintre etape s-a desfășurat la Donington. După o sesiune de antrenament oficial, ne-a cautat la cortul echipei un domn pe nume Mike. Avea cu el un aparat foto cu film și o listă cu toți piloții înscriși în campionat. Ne spune că vrea să ne facă o poză mie și fratelui meu, stând în picioare, pentru că asta este una din pasiunile lui. Colecționează fotografii cu piloți.

Apoi, ne spune că a văzut numele Vrăjitoru pe lista cu înscriși și a venit special să ne caute și să ne întreabe dacă avem legătură cu Octavian. Noi spunem că avem legătură, este tatăl nostru și este aici. Îl introducem (tata tocmai se întorsese la cort), iar Mike scoate din borsetă o fotografie cu tata din 1994. 

Am fost foarte impresionați, mai ales că noi nu aveam nicio poză cu tata de atunci, iar faptul că cineva din UK a păstrat-o din '94 până în 2009 ne-a făcut să înțelegem mai bine anvergura motorsportului de acolo.

La două săptămâni de atunci, am primit și noi prin poștă fotografiile developate. De fiecare dată când le văd, îmi amintesc de această surpriză frumoasă.

Mircea Vrajitoru 2009
Mircea Vrajitoru 2009
Octavian Vrajitoru '94
Octavian Vrajitoru '94
Bogdan
Bogdan