Bogdan Vrăjitoru

Data nașterii: 30.08.1989

M-am născut în București. Merg pe motocicletă de la vârsta de 7 ani. Am fost parte a lotului național (2003 - 2019) și sunt instructor sportiv acreditat.

Pilot World Superstock 1000 / 2011 - 2012

Am reprezentat România la nivel mondial în Cupa Mondială Superstock 1000, clasă suport pentru WorldSBK, iar în 2012 am obținut un punct mondial FIM pentru clasarea pe locul 15 în cursa de la Monza. A fost un efort excepțional deoarece primul circuit în România s-a construit în 2014. Așadar, baza de antrenament și know-how-ul erau foarte limitate. Pentru rezultatele de atunci, premieră pentru țara noastră, am primit titlul de Cel mai bun sportiv român clasat în Campionatul Mondial 2012 din partea FRM și titlul de Maestru al Sportului din partea Ministerului Sportului. De aceea, până astăzi, ambiția mea a rămas participarea la un nivel cât mai înalt.

Campion 2019 Superstock 1000 / MotoRC

După accidentul fratelui meu, Mircea  (UEM  Superstock 600 - 2012), m-am oprit din a participa la competiții pentru un timp. După construcția Motorpark Romania, am reînceput să particip în 2016, iar în 2019 am devenit Campion MotoRC în primul an în care o competiție autohtonă era transmisă live la televizor. Rezultatele curselor au fost 2 victorii de etapă și 5 calificări în pole position din 6 posibile.

Licențiat la Federația Franceză de Motociclism (FFM)

Pentru a putea participa la Campionatul Francez de Superbike ca parte a echipei MRS, condusă de antrenorul și Campionul Mondial de Anduranță Adrien Morillas, a fost nevoie să obțin licența de sportiv de la FFM. Cu această licență, mă pot antrena și pot concura în Europa de Vest. Este un drum pe care l-am început pentru a mă putea integra într-o structură din Campionatul Mondial de Anduranță EWC, un sport foarte susținut în Franța.

Instructor Sportiv Motociclism

Viața familiei mele se învârte în jurul curselor de motociclism. Pentru a transmite comunității moto din România ceea ce am acumulat prin experiențele internaționale, am pus bazele unui centru de antrenament unde predau cursuri de motociclism viteză tinerilor sportivi, dar și motocicliștilor stradali care au nevoie să controleze motocicleta în deplină siguranță.

Comentator WorldSBK și EWC pentru Eurosport

Începând cu 2022, am fost în rolul de comentator expert pentru transmisiunea MotoGP de pe Prima Sport, alături de Alexandru Cocu. De la jumătatea anului 2023, după o perioadă de probă alături de Arnold Cobilanschi, am devenit comentator Eurosport pentru Campionatul Mondial de Superbike și Campionatul Mondial de Anduranță Moto.

Follow us